Infrarood Panelen

Infrarood verwarming

Een aangename, duurzame warmte met infrarood verwarming

Werking Infrarood verwarming

Infrarood panelen en infrarood vloerverwarming verwarmen niet de lucht, maar voorwerpen en lichamen. Daarbij wordt een klein deel teruggekaatst en het grootste deel geabsorbeerd. Daardoor kun je volstaan met een lagere temperatuur.

Meer warmte comfort

Bovendien verwarmt het veel sneller en is er geen energieverlies, omdat niet de hele lucht verwarmd hoeft te worden. Ook is het  een aangenamere warmte. Tenslotte vinden veel mensen de infrarode panelen een stuk mooier dan radiatoren. Het neemt minder ruimte in en wij kunnen heel veel varianten leveren (zelfs met uw eigen design).

Installatie van infrarood verwarming

Infrarood panelen zijn eenvoudig te installeren, maar het is wel van belang dat het juiste paneel op de juiste plek wordt geplaatst. Daarvoor bent u aan het goede adres bij Energiebemiddeling.nl. Wij geven u het beste advies en kunnen tevens de installatie voor onze rekening nemen.

Wat is infrarood?
Infrarood is warmte op basis van straling. Het is net zo als de straling van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV straling. Omdat zonnewarmte natuurlijk aanvoelt, is Infrarood erg comfortabel. Bovendien is het ook nog eens gezonder. De infrarode straling verwarmt u en de objecten in de ruimte en dus niet de lucht. Daarom is het ook veel sneller warmer dan u nu gewend bent. De panelen kunnen onafhankelijk van elkaar werken en eenmaal aangezet is het direct voelbaar.

Wat kosten infrarood panelen

Eenvoudige  installatie: u heeft te maken met de aanschafkosten, de installatie van de infrarood panelen en (het veel lagere) energieverbruik.

Geen onderhoud nodig

Onderhoud is niet nodig en voor de installatie is er alleen een elektrisch aansluitpunt nodig. Eventueel kunnen wij voor u de panelen op een professionele wijze bevestigen of de aansluitpunten voor het oog wegwerken.

Hoeveel bespaar ik met infrarood panelen?

Infrarood verwarming levert u een duurzame besparing op

Er is sprake van een veel lager energieverbruik (van 20% tot 50%) ten opzichte van de traditionele verwarmingen. De besparing is wel afhankelijk van waar en hoe de infrarood panelen geplaatst worden. Het is erg belangrijk dat het juiste infrarood paneel op de juiste plek geplaatst wordt. Daarvoor komen wij graag langs voor een advies en een rendementsverwachting.